Wednesday, August 20, 2008

:: P e r i b a h a s a B u d a y a K i t a ::

1. kemana tumpahnye kuah,kalau tak ke bawah

2. tak lapuk dek hujan,tak lekang macam rambutan

3. tiada rotan,pelempang berguna juga

4. biar lambat asalkan tak cepat

5. biar putih tulang jangan kuning gigi

6. dimana ada gula disitulah ada gula-gula

7. kalah jadi abu,menang jadi arang,seri jadi abu bakar

8. carik-carik bulu ayam,lama-lama jadi shuttlecock

9. secupak takkan jadi 18 cupak

10. gajah mati meninggalkan gading,udang harimau mati meninggalkan kulit,manusia mati meninggalkan dunia

11. sedangkan lidah lagi tergigit,inikan pula makanan di dalam mulut

12. harapkan pagar,pagar tak boleh diharap

13. alang-alang mandi biar gunakan sabun

14. berat mata memandang,berat lagi seguni beras

15. cubit paha kanan,paha kiri tak rasa apa pun

16. diam-diam ubi berisi,diam-diam orang.....bisu

17. hidup segan,mati ditanam

18. ikut hati mati,ikut rasa merasa

19. lembu punye susu cap teko dapat nama

20. sehari selembar benang,lama-lama habis

21. jika mata kail panjang sejengkal,beli la yang panjang skit kalu nak mancing kat laut(beli pukat tunda lagi baik)

22. hendak seribu daya,tak hendak takpa

23. membujur lalu lintang-pukang

24. hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri,lagi baik tak payah hujan

25. sebab pulut santan binasa,sebab mulut habis pulut

26. kecil-kecil cili padi,kecil lagi biji cili

27. tuah ayam boleh nampak di kaki,tuah manusia boleh makan ayam

28. kalau sudi katakan sudi,kalau tak sudi boleh blah la lu..!!

Saturday, August 16, 2008

video

Maybe Some STARian tak tgk lagi..

huhuhu..

Da day dat is very meaningful to me...

video

When Bob!

When Bob!

When Bob Goes Marching In..

Through Out The World To Win An Event..

When Bob Goes Marching In...

hahaha.. Betol ke?.. lupe dah..

Monday, August 11, 2008

Friends

Friends

It's hard to believe it's time to go



Leave this way of life, spread our wings and grow



Say goodbye to those friends that we hold dear to our hearts



Shedding tears for we'll be so far apart



Remembering all the good times and even the bad



Including the fights we sometimes had



Through the tears and the pain



Friendship was our gain



We stuck together through sunshine and rain, laughs and shouts



We found out what true friends were all about



So as our senior year comes to an end



We'll carry in our hearts our special friends



And take with us all the memories that were made



Since that very first July day.






Melissa Mays






Wakakaka..
Cam Poem Perpisahan lak..

Keuntungan


Keuntungan utk diri aku utk mlm ni...
Aku dijemput utk menhadirkan diri...
Dijemput ke?..
Hahahaha..
Aku, Syamel and budak2 laen dtg utk memeriahkan majlis..
Iaitu majlis hari lahir buat wanie..
Iye..
Aku x nafikan..
Wanie dah makin tue..
Hahahahahaha..
Jgn marah ye wanie..
Kami menghiburkan diri di Central Square [CS]..
Mule-mule sume malu-malu kucing nak maen bowling..
Aku ketandusan wang..
Maka..
Tgk je la!..
hahaha..
Akan tetapi..
disebabkan makmin nak maen 1 frame lagi..
Aku n Syamel pon dtg la menunjukkan kehebatan diri..
Hahahahah..
Lepas itu masuklah Mona n Farah yg tadinye malu-malu gajah..
Agak seronok..
Aku berjaye mengalahkan Farah..
Maka aku bukan die tempat terakhir..
Ahahahahaha..
Setelah penat...
Sume menuju ke Pizza Hut and the gurls pegi karaoke kot..
Aku,Ben,Syamel,Sean ke pizza utk menempah tempat dan menu..
Yeah!..
Nasihat aku kpd Ben iaitu jgn malu2 utk order berjaya nmpknye...
Ben mengorder byk pizza dan menu2 tambahn utk santapan aku..
Wahaahahahaha..
Aku Makan 5 slices jika x salah..
Ditambah dgn lasagna,soup, n etc..
Hahahaha..
Perutku mengembang bagai nak pecah..
hahaha..
Thx Buat Ben..
Selamat Hari Lahir Buat Wanie!..
Semoga Panjang Umur And Murah Rezeki..



P/S = Dah Tue Buat2 La Taobat

Sunday, August 10, 2008

The Meaning Of Friendship







1st of all...



Telingaku terpinga-pinga...



Ape itu sahabat?...



Ape itu member?...



19 tahun aku menikmati susah senang idop....



19 tahun aku idop ini aku dpt byk jenis member..



Ade yg member sbb nak duit..



Ade yg member sbb nak popular/top..



Ade yg member sbb lonely...



Aku pernah skolah di SBP...



Aku pernah skolah kat skolah biase..



Aku nmpk byk mende...



Member pukul member...



Member khianat member...



Backstab jgn ckp laaa..



Of coz melambak..



hahahaa..



Tu Fav tu...



Bg aku...



Member tu..



Kite x semestinye nak jmpe hari2..



Tak semestinye nak borak hari2..



Tak semestinye kene belanje..



It's more den dat..



Kadang-kadang aku panas..



Bile ad ramai member duduk dlm satu tempat...



Yg baek or lembu sure kene bully...



Yg membullynye plak...



Sure orgyg rase die tu laa plg top dlm sume org..



Die la paling encem..



Die la paling market..



Aku x phm..



Ape beze member encem dgn x encem?..



Boleh ke member yg encem bully member x encem?...



Aku bingung....



Mane satu yg aku nak anggap sebagai member aku...



Yg membully or yg dibully?...



Aku ade pengalaman...



Kat STAR dulu la..



Kiteorg mmg haram la nak msg2 ni..



Call2 pon kalo penting...



Comment kat FS taobat la xder..



Tapi..



Ape yg membuatkan aku sanggup pegi STAR every year..



Walaupon kiteorg cam dah x contact...



Sbb..



Bile kat sane...



Everything rase cam dulu2..



Kutuk2 same2...



Lepak2 same2...



Buat jahat same2...



huhuhu..



Mcm kiteorg da jmpe ari2..



Padahal...



Dah bape tahun dah?..



3 tahun dah utk aku...



Dkt IPSAH...



Aku x jmpe lagi Member..



huhuhu..



Syamel maybe phm erti persabahatan..



Kiteorg dah same2 5 tahun...



Yg laen laaa...



Aku x nmpk lagi..



Mmg laa..



Kat sini ade boys n girls..



Tp..



Aku rase cam sume org wat hal sendirik...



Maybe sbb xder org nak member ngan aku kot..



hahahaha..



Nanti Aku sambung..



Ngantok Da ni...



hahahaa..



Syamel da tido..



Chalu Beti!







Erti Persahabatan


Saat gembira tertawa

Saat berduka kita sama-sama

Duduk bermuram durja
Kita saling memerlukan

Menghormati satu ikatan

Itulah... ertinya persahabatan
Ada kalanya terkasar bahasa

Tapi kita saling memaafinya

Pahit manis kecapi bersama

Bersatu hadapi segala... oohhh

( korus )


Bersamalah teman kita hargai

Mahkota suci... oohhh

Bersamalah teman kita harungi

Istana erti persahabatan
Berkekalanlah hendaknya

Kemesraan diantara kita

Seandainya tak lagi bersama

Semat kenangan mengusik jiwa...

oohhh





Ni la Lagu Yg Aku Sanjung Sejak Form 1 Lagi
Korang Bace La Betol-Betol Lirik Die..
Jiwang Beb!..
Wahahahah

My First Time

Hohoho..
Finally i hav a blog!...
yeah!..
well done!
kahkahkah!..
but....
blur ar..
nak tulih ape ar..
aku rase...
aku nak tulih psl opinion aku laa kat sini..
leh x?..
haahaa