Thursday, May 21, 2009

:: F i k i r ::

Assalamuaikun kawan2..
berjumpa kita semula dlm blog ini..
hahhaha.. kami di sini exam sudah abes..
biasa la.. xley jawab.. hahhaa..
biarlah.. kita da cuba kan?..
skarang ni masalah asrama..
ramai yg berbincang..
sama ada nak duduk luar atau duduk asrama?..


Aku ade point2 aku sendiri..
ini bukanlah satu masalah..
luar atau dalam sama saje..
tapi pabila diberitahu bahawa rayun boleh dibuat..
diskusi diri melanda..
YE!!.. kita mmg boleh merayu untuk dalam..
tapi bagaimana jika kita ramai2 merayu..
tetapi hanya segelintir yang dapat?..
tidak kasihankah kepada mereka yang tidak dpt?..
YE!!.. kita satu cohort kena unite..
tapi kalo duduk luar.. mesti la nak duduk ngan org yg kite nak..
kalo ngan org yg kite x baek.. nanti segan2.. malu2..
cam mana mahu hidup?..
hahahaha..

YE!! sy tahu bukan mudah utk duduk diluar..
tapi yg susah itu lah yang seronok..
mungkin dari pandangan sy sahaja..
hahahah..
kami lelaki tidak byk masalah..
mungkin cuma masalah kewangan..
sy paham bagi pihak perempuan yg memikirkan macam2..
susah pegi kelas la..
xde transport la..
iye.. itu mmg betol..
tapi sy hanya memikirkan itu masalah kecil..
YE!! sy tahu saya ada motor..
hahahaha..


Pada pandangan sy.. masalah ini hanya lah pada HEP..
jika benar kami wajib duduk diluar..
mengapa perlu membuka laluan untuk rayuan?..
ia hanya mendatangkan conflict dan ketidakadilan..
jika benar kami perlu duduk diluar..
katakan WAJIB!!.. TAK ADA RAYUAN!!..
maka selesailah masalah dan kami memikirkan cara utk hidup diluar..
hahahaha.. mungkin ini dari pandangan saya..


Sekian,
Cx B0b

10 comments:

[z@ck] said...

betul!!
napa perlu buka rayuan sedangkan dah halau kami semua..
macam ad yg x kena ja..
patut jgn buat kotak rayuan..
akan menimbulkan ketidakadilan!

adawiah.zaini said...

btol3.
sy setuju dgn saudara bob.
dh halau, bg buat rayuan plk.
klo kwn yg sewa umh sama2 tu dpt dok dlm, cmno yg lelain ni?
sengal. calarkan keta kang baru tau.
emo btol aku. hehe

Cx Bob said...

hahahhaah..
amat saket hati dgn perkataan rayun ya kalian ini..
hahaha

mamma mia! said...

aku lbih dok asrama pn ssh.. hehe

Mr Daha said...

AKu rasa yang rayuan tu sekadar nak menunjukkan yang maktab ni still bertimbang rasa kot. Korang xpyh wat rayuan la.. smua duk luar je.. makin lme makin truk la maktab ni.. dah taw penempatan kurang, knape perlu ambil 16 kelas lagi untuk sem depan??? kata nak wat penempatan baru tp mana dia? mls nk pk dah.. nsb baik aku dah blah dari sini.. gudluck to u guys k.. hrp2 korang enjoy life kt ipsah ni..

p/s: aku dgr pengarah nk wat pintu gate tutup pkul 8 or 9pm.. ntah la..

Cx Bob said...

wakkakaka..
sial daha..
moral down lak..
hahaha

farah haris said...

well. biasela tu.
that is democracy. kot? haha


adeih xley denga la lagu page ko ni bob. sedeyh. hahaha

Cx Bob said...

hahaha..democracy ke tu?..
ic ic..

hahaha..
sedey ke?..
ades..
hahaha

The Exquisite Instigator said...

korang ley ek tinggal lua.. menarik~

Cx Bob said...

lol..
bulih2..
haha