Sunday, April 12, 2009

:: B o y s V s G u r l s ::

Di zaman milennia ni, ramai perempuan cenderung untuk jadi seperti lelaki. Motto mereka, kalau kau kaum lelaki boleh buat, kenapa kami x boleh? aku kira salah satu faktor kecenderungan mereka ni adalah mungkin sebab terlebih tengok rancangan 3R. Pihak universiti pula seakan-akan menyokong revolusi yang dibawa oleh kaum wanita ini. Tak pelik jika kita lihat perlawan bola tampar di universiti bercampur antara lelaki dan perempuan. Terbaru, perlawanan futsal air di sunway pyramid juga mencampur adukkan kaum lelaki dan perempuan dengan andaian sepakan perempuan sama kencang dengan lelaki.

Tapi lumrah alam, walaubagaimana pun kamu semua kaum hawa mencuba, tetap naluri kewanitaan atau perangai kaum wanita itu tidak akan berubah. Di sini aku jumpa 1 contoh faktor perbezaan ketara antara kaum wanita dan lelaki

Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt

Wanita:
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan “Batal”
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan “Batal” sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan “Salah”
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan “Salah” sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake.

Jadi? Renung-renungkanlah.. selamat beramal =)



http://thetakbtol.com/v1/

29 comments:

*f@ryh@* said...

ye ke bnyk pompuan begitu??x smua yg begitu, mgkin pada kebanyakan org pompuan..aku x rase aku begitu cerewet skali mcm pompuan yg di describe oleh bob tu.

[z@ck] said...

bob..
x suma pmpuan cm ang ckap 2..
nmpk sgt pmpuan ni B.E.N.G.A.P skala 10..

ZaSaFRi a.k.a aRe-LonG said...

ahaha..2 r org pompuan ni..kdg2 mcm HAL LAH!!

Hafiz Abdul Malek @ HM said...
This comment has been removed by the author.
Hafiz Abdul Malek @ HM said...

hahaha... tu 10 kali ganda bangang... kalo dah bangang... hey... hehe... tak tau pulak sampai ke tahap tu...

Ahmad Ariff a.k.a Master POii said...

hahaha~
btol²...
contoh yg paling bernas pd abad ini!!

Cx Bob said...

wakakaka..
kepade pompuan :
bukan semua.. tp kebanyakan.. wahahaha

kepade laki :

Mes : hahaha.. aku sekadar ley gelak la.. hahaha

Arep : wkakaakkaa.. mmg bernas da tepat sekali.. wahahahah

Cx Bob said...

wakakaka..
kepade pompuan :
bukan semua.. tp kebanyakan.. wahahaha

kepade laki :

Mes : hahaha.. aku sekadar ley gelak la.. hahaha

Arep : wkakaakkaa.. mmg bernas da tepat sekali.. wahahahah

Mr Daha said...

Ha3. Kesimpulannya, pmpuan ni leceh.. :D

farah haris said...

boley buat dr point of view sndiri x?
asek amek dr org je....

sila buat baru sekarang!

hahahaha

infinity1811 said...

laki ke pompuan...masing2 de kekuatan n klemahan sndri...pe yg xde pd kaum adam, de pd kaum hawa n sebaliknye...(aku kah yg berkata2 itu?)

mamma mia! said...

ayat renung2 knlah dn slmt beramal tu ayat ustaz kt hot fm dowh.

mamma mia! said...

n lg 1, aku x suke cermin. jarang skali aku nk tgok wjh aku kt crmin ok.skrg dah byk p sempoi lah bob. lelaki leceh n macam p pn dah hade skang ni. xleh kne hujan sket, xleh panas skit.. tu x leh ni xleh ngalahkn p, yg trus jd p pn hade gaks!! hahahahahahahahahahaha!!!!!

quotation of d day : sebangang2 pompuan, pasti hade lelaki yg lebih bangang hahaha.. no offend k.. korg leh voice out opinion korg, ktorg pn blh.. hehehe =D

Cx Bob said...

daha : betol2!!

farah : hahaha.. x de idea la

bonda : ececece.. pengalaman 21 taun idop.. wakakaka

kema : ko ni asik lari dari topik la.. haha

revrie said...

Dari mula membaca aku dah agak ni bukan hasil air tangan kao ni. Nasib baik kao cite kat bawah.

Tapi tak adalah sampai cam tu sekali perempuan. Tang makeup tu je lebih kuwt. Lagipun tang lupa turun handbrake tu pun ada juga.

Perempuan, perempuan. Kereta rosak kamu call siapa? Lelaki juga.

Cx Bob said...

hahaha..
sial ko..
hahaha..
kete rosak call bengkel la bro..
hahaa

-itu gadis- said...

perghhhhhhh..glerr kentang ko ckap pompuan cam tue..ak bwak kete xde la sampai xtrunkan brek..ni yg nk lwn balik nie..permpuan sbnrnye teliti okeyh!huhu

Cx Bob said...

wakakakaka..
teliti..
tp bile somethins wrong gelabah taik..
wakkakaa

i.Z.z.A.t.Y said...

ala.da bese da bace ni.
aku x agree lgsg
wek!
hahaha

Cx Bob said...

diam ar ko..
hahaha

~dewi wafanie~ said...

x smua prmpuan mcm tu taw...lgpn prmpuan ni detail, berhati2....kalo x matikan enjin kete, gle ape???nk srh org paw kete ker????huhuhuhu...

sya mansor said...

hi bob! long time no see...
beb, apsal time kluarkan duet aku memenuhi ciri2 yg ade bwh perkataan "lelaki" tu???
n kad klua dulu, baru duet n receipt;p

shedah and fakhri said...

kawan aku ckp... bob xpenah tipu.. dia xkan post benda yg xbetoi.. so,, pa yg bob postkan nie mmg betoi la.. aku sokong la... most dak laki jenis yg simple n stylo (cam bob).. dan most pompuan jenis kalot (cam sapa yg trasa)..

pa2 pon bob mmg maknusia plg stylo yg pernah lahir kt muka bumi nie :D

AchipSky~

Cx Bob said...

wakkaaka..
adoi2..
kalo x cabut card..
mane nak kuar duit..
hahahaa..

achip..
ko kaki bodek ek..
tape2.. kang aku bg rokok sbtg..
hahahaa

Nadhirah Zamrose said...

a'ah aku slh link blog kau la...hahah~

eyy ini suda lebih...x de la perempuan seteruk ni eyh ;P

Cx Bob said...

hahaa..
ko mmg..
ades..
sape kate xde?..
kalo xde cam mane ley kuar mende ni..
hahaha

Nadhirah Zamrose said...

ala spe2 boleh buat.
at least bg satu example yg wujud.
heheh~

Hannanika Chan said...

hm..bukan semua

dan buka kebanyakkan

jangan buat generalisasi
aku pun ada kawan lelaki yang bengap

and, all this doesn't mean that man are more superior
apa yang dinyatakan di atas adalah rekaan untuk menjatuhkan kaum pompuan...


kpd yang terbaca,
jangan jadi sempit, ok?

:)

lucky said...

tpuuuuu.... mne de pmpuan cmtuh.. ak kua dwit kt atm xpnah cmtu pon..